Ανταλλακτικά Φίλτρα Οίνου Rover Colombo V20 (20x20cm) – 25 Τεμάχια
Rover Colombo V20: Η Απόλυτη Αποστείρωση πριν την Εμφιάλωση. Τα ανταλλακτικά στοιχεία V20 είναι φίλτρα κυτταρίνης εξαιρετικά υψηλής πυκνότητας, σχεδιασμένα για το τελικό και πιο κρίσιμο στάδιο της οινοποίησης. Προσφέρουν αποστειρωτικό φιλτράρισμα (sterilizing filtration), συγκρατώντας σχεδόν το σύνολο των μικροοργανισμών, των ζυμομυκήτων και των βακτηρίων, εξασφαλίζοντας ότι το κρασί σας θα παραμείνει αναλλοίωτο και σταθερό μέσα στο μπουκάλι.
Το πακέτο περιλαμβάνει 25 τεμάχια διαστάσεων 20x20cm. Τα φίλτρα V20 είναι απαραίτητα για κρασιά που πρόκειται να παλαιώσουν ή για λευκά κρασιά με υπολειμματικά σάκχαρα, όπου ο κίνδυνος επαναζύμωσης είναι υψηλός. Κατασκευασμένα από την Rover Pompe στην Ιταλία, εγγυώνται τη μέγιστη δυνατή καθαρότητα χωρίς να στερούν από τον οίνο τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.
ΚΥΡΙΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
- • Αποστειρωτική Ικανότητα: Συγκρατεί βακτήρια και ζύμες, αποτρέποντας δευτερογενείς ζυμώσεις στο μπουκάλι.
- • Κορυφαία Διαύγεια: Χαρίζει στο κρασί "κρυστάλλινη" λάμψη, εξαλείφοντας κάθε ίχνος θολότητας.
- • Σταθεροποίηση Μακράς Διαρκείας: Ιδανικό για κρασιά που προορίζονται για μακροχρόνια αποθήκευση ή εμπορική διάθεση.
- • Προστασία Οργανοληπτικών Στοιχείων: Σχεδιασμένα να μην αφήνουν καμία επίγευση χαρτιού, διατηρώντας το άρωμα και τη γεύση αναλλοίωτα.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
| Χαρακτηριστικό | Προδιαγραφή |
|---|
| Μοντέλο / Τύπος Πυκνότητας | V20 (Αποστειρωτικό / Sterilizing) |
| Διαστάσεις Στοιχείου | 20 cm x 20 cm |
| Ποσότητα Πακέτου | 25 Τεμάχια |
| Εφαρμογή | Οίνος (Τελικό στάδιο πριν την εμφιάλωση) |
| Κατασκευαστής | Rover Pompe (Italy) |
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΕΩΠΟΝΟΥΤα στοιχεία V20 είναι η "ασφάλεια" του οινοποιού. Ως γεωπόνος, τα συστήνω ανεπιφύλακτα αν σκοπεύετε να εμφιαλώσετε κρασί που περιέχει έστω και λίγα αζύμωτα σάκχαρα, για να αποφύγετε το δυσάρεστο φαινόμενο να "σκάσουν" οι φελλοί ή να θολώσει το κρασί μετά από λίγους μήνες. Tip: Λόγω της ακραίας πυκνότητάς τους, η αντλία θα δυσκολευτεί αν το κρασί δεν είναι ήδη "κρύσταλλο". Πρέπει απαραίτητα να έχει προηγηθεί φιλτράρισμα με V8 ή V12. Επίσης, φροντίστε ο εξοπλισμός εμφιάλωσης (μπουκάλια, τάπες) να είναι εξίσου καθαρός, ώστε να μην ακυρωθεί η αποστείρωση που προσφέρει το V20. |
Οδηγία Χρήσης: Πριν τη χρήση, μουλιάστε τα φίλτρα σε λίγο καθαρό νερό ή κρασί. Σφίξτε προσεκτικά την πρέσα Colombo και παρακολουθείτε το μανόμετρο· αν η πίεση υπερβεί τα όρια, αντικαταστήστε τα στοιχεία αμέσως.